20 Ekim 2009 Salı

Tüm bankalardaki hesap numaraları IBAN'a dönüşüyor!

Eylül 2005 tarihinden itibaren, Uluslararası Standartlar Kuruluşu (International Organization for Standardization - ISO) tarafından geliştirilmiş olan IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) hesap numaraları Bankamız tarafından, verilebilecek ve kullanılabilecektir.
Avrupa Birliği üyesi ülkelerinde zorunlu olarak kullanılan IBAN halihazırda, 33 ülke tarafından kullanılmaktadır.

IBAN'ın kullanımı ile gerek yurtdışı, gerek yurtiçi para transfer işlemleri daha ekonomik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilecektir. Uygulamada her ülkenin ve bankanın hesap numaralarının biçimi ve uzunluğu farklıdır. Bir başka ülkeye veya bankaya para transferi yapacak olan müşteriler, hesap numaralarında belirli bir standart olmadığından, para transferi yapacakları kişiden aldıkları karşı hesap numarasının doğruluğundan emin olamamaktadırlar. IBAN kullanımı ile para transferlerindeki hatalar ve bu hatalardan kaynaklanan gecikmeler büyük oranda azaltılacaktır.
IBAN kullanılarak transfer edilen para daha hızlı bir biçimde göndericinin hesabından alıcının hesabına geçmektedir. Böylece, işlemlerde oluşabilecek muhtemel hatalardan kaynaklanan bekleme süreleri ve ek maliyetler ortadan kalkacaktır.

Örnek bir IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) şu şekilde olacaktır :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder